Közlemények
Veres András püspök úr látogatása (2018. szeptember 16. vasárnap, 08:20)
Partnerségi hirdetmény (2018. július 21. szombat, 07:50)

Farkasdi Ramóna

Kisebb meglepetésre a Hagymási Réka, Farkasdi Ramóna kajakpáros 1000 méteren hatalmas fölénnyel utasította maga mögé az egész mezőnyt, pedig szinte alig készültek együtt az Eb-re. "Két vagy három edzésen vagyunk túl, de talán még edzésnek sem mondható, itt csúsztunk ki néhányszor a versenypályára - kezdte az Origónak a 23 éves Farkasdi Ramóna. - Viszont régóta egy korosztályban versenyzünk, egy csapathajóban is ültünk már. Az első evezés során megvolt az összhang, így bizakodóak voltunk, a döntőben pedig minden csapás tökéletes volt, higgadtan tudtunk versenyezni végig, tartalékolni tudtunk az erőnkkel, és a második 500-ra indítottuk be a rakétát.

Farkasdi szerint mind a ketten úgy álltak a rajthoz, hogy aranyat akarnak nyerni. "Persze ez kimondatlan dolog, de szerencsére a célban megvalósult."

Mindkettőjüknek ez volt az első, felnőtt nemzetközi versenyen nyert érme. "Nagyon jó érzés volt a himnuszt hallgatni a felnőttek között is - kezdte az ugyancsak 23 éves Hagymási Réka. - Külön köszönöm a bizalmat Raminak és az edzőjének, hogy engem választottak. Csak reménykedni tudtam, hogy nyerhetünk, mert ezres felkészülésnek nem lehet mondani, amit én edzettem az Eb előtt. A rajt után azonban húzásról húzásra jött az érzés, hogy igen, ez meglesz."

Farkasdi Ramóna szerint a második válogató után nem feltétlenül fizikálisan volt nehéz átmenteni a formát. "Két fontos válogatón vagyunk túl, ilyenkor inkább mentálisan nehéz koncentrálni a versenyre, és az agyunkat kiélesíteni. Szerencsére azonban nagyon jó edzőkkel vagyunk körülvéve, Csipes Ferencnek nagy szerepe van ebben a felkészítésben is."

 

Forrás: ORIGO

Eredti cikk itt elérhető

Megjelent: 4558 alkalommal
Értékelés:
(2 szavazat)
Kategória: AKTUALITÁSOK

Média

EYOF Magazin 2017.06.30. Győr plusz televízió

Lépj kapcsolatba velünk

Hírlevélre való feliratkozás

Használati feltételek

Egyéb információk

Pályázati fejlesztések településünkön