Nyúl Község információs portálja
 

Borászatok

Cseri Pincészet

9082 Nyúl, Panoráma u. 7.

Hangyál Pincészet

9082 Nyúl, Héma-tető

Sárkánylik Borospince

9082 Nyúl, Szurdik

Szemenyei Pincészet

9082 Nyúl, Héma u. 219.

Hangyál Pincészet

Hangyál Pincészet egésze a családról szól. Nagyon szeretjük a bor szerepét az életünkben. Olyan dolgokat hozott elő belőlünk, amit más nem idézett volna elő. A legfontosabb dolog számunkra szeretetben élni a családdal, a szőlővel és a borral, ennél többre nincs szükség.

Új generációként jelentünk meg a Pannonhalmi borvidéken. Nagyon sok mindent szeretnénk megmutatni borainkkal, a szőlő művelésével az embereknek, amivel a legjobban tudjuk szolgálni a borvidéket. A pincészethez érkező vendégeknek pedig élményt szeretnénk adni.

A szőlővel, a borral kapcsolatos sok fizikai munka, a terméskorlátozás, a természet közeli gazdálkodás mind-mind valami frissességet sugároz. Próbáljuk szőlőinket úgy művelni, ahogy a legjobb nekik, bár ez elég sok kihívást ad. A sorközöket pillangós növényekkel vetjük be, hogy amikor kimegyünk a szőlőbe, úgy érezzük magunkat, mintha virágzó szőlőmezőben lennénk. Káprázatos látvány, amikor virágzik a szőlőben a facélia, a bíborhere vagy éppen a pohánka. A szép szőlőben sétálva plusz energiát, erőt és ambíciót kapunk, ami átlendít bennünket a nehézségeken.

Nyúlon, a Héma-tetőn lévő épület együttes a borászatunk központja. Itt található az 1904-ben épült, eredeti állapotban lévő tanítóház, amely mára borászat lett. Mellette épült meg több, mint száz év elteltével a „látványpincészetünk".

Kapcsolat

Cím:
9082 Nyúl, Héma-tető
GPS koordináta: 47.578628, 17.678766

Weboldal:
https://hangyalpinceszet.hu

Képek

Hangyál Pincészet
Hangyál Pincészet
Hangyál Pincészet
D
L
M
S