Nyúl Község információs portálja
 

Nyúl Község bora

 2023. április 11., kedd

Húsvét előtt a társadalmi zsűri 15 beküldött tétel közül kiválasztotta az idei Nyúl Község Borát.

Nyúli borverseny eredmények

 2023. április 3., hétfő

Március végén lezajlott a 2023-as nyúli borverseny és a napokban átadásra kerültek az elismerő oklevelek és serlegek is.

A nyúli „tüzes" chili története

 2019. április 4., csütörtök

Ismerkedjen meg Buzás Tiborné Katával, aki kettő világbajnokságon is szép eredményeket ért el a saját kistermelői szószaival.

A chili fogyasztása rendkívül jó hatással van a szervezetre. Javítja a vérkeringést, vérbőséget okoz, sokan még az elhízás ellenszerének is tartják, illetve fogyasztó hatását is említi a szakirodalom.

A ZestFest Fiery Foods Challenge az egyik leghitelesebb, legrangosabb verseny a világon. Amerikában csak a legnagyobb termelők indulnak rajta. Ezen a fantasztikus versenyen Ultra Hot kategóriában a The Rabbit Fire, azaz a „Nyúl Tüze” szósszal 3. helyezést ért el. Magyarországról először sikerült ezen a versenyen, egy nemzetközi megmérettetésen érmet nyerni. Óriási a boldogság. Ez a szósz a világ legerősebb paprikáiból készült, enyhén füstölve, zöldfűszerekkel. Több, mint 100 bíró „vakteszt” alapján dönti el, melyik termék érdemel több pontot.

A World Hot Sauce Awards versenyén szintén ultra hot kategóriában a 2. helyen végzett a „Nyúl-York” nevű szósszal. Ez egy tárkonyos, erősebben füstölt chiliből készült ínyencség. Ezt az eredményt már a Magyarországi média is megemlítette, szerepelt vele a Hvg, Index, Magyar Konyha oldalán is.

A Katával készült riportot a Nyúli Hír-Vivő 2019. márciusi számában olvashatják.

Képgaléria

A nyúli  „tüzes" chili története
A nyúli  „tüzes" chili története
D
L
M
S