Nyúl Község információs portálja
 

Tájékoztatás az egyszerűsített iparűzési adóalap-megállapítás 2023. január 1. napjától hatályos változásairól

 2023. január 17., kedd

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 2023. január 1. napjától hatályos módosítása alapvetően írja felül a vállalkozások leggyakrabban alkalmazott egyszerűsített adóalap-megállapítási módszereit.

Parkolók lezárása

 2023. január 10., kedd

Tájékoztatjuk a település lakóit, hogy 2023. január 12-én csütörtökön a kora reggeli óráktól - 12.00 óráig a Szent István tér - Jókai utca és az Önkormányzat előtti parkolók lezárásra kerülnek!

Écsi hulladékudvar ünnepi nyitvatartása

 2022. december 13., kedd

Értesítjük nyúli lakosainkat az écsi hulladékudvar ünnepi nyitvatartásáról, mely az alábbiak szerint változik.

Felhívás

Erdőlátogatási korlátozás

 2022. augusztus 16., kedd

A Baráti Vadásztársaság, mint vadgazdálkodó a Kisalföldi Erdőgazdasággal, mint erdőgazdálkodóval egyetértésben az erdő és a vadállomány megvédése továbbá az erdőgazdálkodás és a vadgazdálkodás zavartalanságának biztosítása miatt a Baráti Vadásztársaság vadászterületein az erdőlátogatást az alábbiak szerint részben korlátozza.

A Baráti Vadásztársaság vadászterületein lévő erdőben és a külterületi vadászterületeken való tartózkodást, erdőlátogatást a hivatalos napnyugtát megelőző egy óra időtartamtól másnap a hivatalos napkeltét követő egy óra időtartamig kérjük mellőzni!

Tilos továbbá az erdőben:
- az erdei életközösségben, az erdő talajában és az erdészeti és vadászati létesítményekben, berendezésekben kárt okozni,
- a rendeltetésszerű erdő és vadgazdálkodási tevékenységet zavarni,
- quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral közlekedni,
- ebet és más háziálatot az erdőben és a vadászterületeken szabadon engedni.

A tilalmat megszegőkkel szemben a Baráti Vadásztársaság és a Kisalföldi Erdőgazdaság eljárást indít, mely súlyos pénzbírsággal záródhat!
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük! 

A fenti felhívás a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvényben, továbbá az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvényben leírtak alapján került kifüggesztésre. Mind ezek nem érintik a jogszerű mezőgazdasági gazdálkodással, az erdőgazdálkodással és a vadgazdálkodással összefüggő tevékenységeket.

D
L
M
S