Nyúl Község információs portálja
 

Kormányablakbusz Nyúlon

 2024. március 28., csütörtök

Helybe visszük az ügyintézést. Kormányablakbusz érkezik Nyúlra.

Európai jövedelmi és életkörülmény adatfelvétel

 2024. február 5., hétfő

A KSH a háztartásokat jövedelmi helyzetükről, fogyasztásukról, valamint lakás- és életkörülményeikről kérdezi 2024. február 1-től április 15-ig.

Tájékoztató helyi adók emeléséről

 2024. február 5., hétfő

A nehéz gazdasági körülmények az önkormányzatokat is sújtják, így Nyúl Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. évben a helyi adók emeléséről döntött.

Felhívás

Erdőlátogatási korlátozás

 2022. augusztus 16., kedd

A Baráti Vadásztársaság, mint vadgazdálkodó a Kisalföldi Erdőgazdasággal, mint erdőgazdálkodóval egyetértésben az erdő és a vadállomány megvédése továbbá az erdőgazdálkodás és a vadgazdálkodás zavartalanságának biztosítása miatt a Baráti Vadásztársaság vadászterületein az erdőlátogatást az alábbiak szerint részben korlátozza.

A Baráti Vadásztársaság vadászterületein lévő erdőben és a külterületi vadászterületeken való tartózkodást, erdőlátogatást a hivatalos napnyugtát megelőző egy óra időtartamtól másnap a hivatalos napkeltét követő egy óra időtartamig kérjük mellőzni!

Tilos továbbá az erdőben:
- az erdei életközösségben, az erdő talajában és az erdészeti és vadászati létesítményekben, berendezésekben kárt okozni,
- a rendeltetésszerű erdő és vadgazdálkodási tevékenységet zavarni,
- quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral közlekedni,
- ebet és más háziálatot az erdőben és a vadászterületeken szabadon engedni.

A tilalmat megszegőkkel szemben a Baráti Vadásztársaság és a Kisalföldi Erdőgazdaság eljárást indít, mely súlyos pénzbírsággal záródhat!
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük! 

A fenti felhívás a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvényben, továbbá az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvényben leírtak alapján került kifüggesztésre. Mind ezek nem érintik a jogszerű mezőgazdasági gazdálkodással, az erdőgazdálkodással és a vadgazdálkodással összefüggő tevékenységeket.

D
L
M
S