Nyúl Község információs portálja
 

Meghívó

Meghívó a Győri Ipartestület fórumára

 2023. szeptember 14., csütörtök

Nyúl Község Önkormányzata és a Győri Ipartestület 2023. szeptember 18-án hétfőn 17:30 órakor Fórumot szervez, melyre tisztelettel meghívjuk.

Partnerségi hirdetmény

Nyúl településképi rendelet módosítása

 2023. szeptember 6., szerda

Nyúl Község önkormányzata Képviselő-testülete a TT-22310 munkaszámú településrendezési eszközök módosítása és a településkép védelméről szóló 23/2017 (XII.15.) önkormányzati rendelet (továbbiakban TKR.) összhangjának megteremtése céljából, a TKR módosítási eljárás indításához a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet (továbbiakban Korm. rend.) 59.§ (2) bekezdésében előírtak szerint a 116/2023.(VII.11.) számú határozatával a következő döntést hozza:

Eboltás

 2023. szeptember 5., kedd

Településünkön 2023. évi veszettség elleni kötelező védőoltás lesz.

Ifjúsági Lelki Elsősegély

 2023. július 14., péntek

Ingyen hívható 17 és 21 óra között. A telefonszám: 137-00

Mi a krízis?

Krízis általában nehéz élethelyzetekben alakul ki, amikor valami súlyos dolog történik. Ilyenkor ezt az eseményt és az általa okozott nyomasztó érzéseket sem elkerülni, sem megoldani nem tudjuk úgy, ahogy korábban kezeltük a gondjainkat. Sok rossz érzés megjelenhet ilyenkor: szomorúság, idegesség, tehetetlenség, kétségbeesés, harag, csalódottság. Ez nem betegség, életében mindenki átesik ilyen időszakon. Krízisben tűnhet kilátástalannak is a helyzetünk, de közben sokat tapasztalhatunk. Ha megbirkózunk a problémával, akkor bölcsebbek, erősebbek leszünk. A krízis ezért nemcsak válsághelyzet, hanem lehetőség is a fejlődésre. Ha túl vagyunk a krízisen, az az életünkben pozitív fordulatot is jelenthet. Az Ifjúsági Lelki Elsősegély átsegít a krízisben!

Hogyan segítünk?

Elfogadó, bizalmas légkört biztosítunk, igyekszünk ráhangolódni arra, amit mondasz, hogy megértsük, átérezzük a helyzetedet. Segítünk neked egy másik szemszögből megvizsgálni a gondjaidat. Meghallgatunk, de nem avatkozunk a dolgaidba, nem mondjuk meg, hogy mit tegyél, de kérdésekkel segítünk megtalálni azt az utat, ami számodra a legjobb lehet. Nem kell bemutatkoznod, így olyasmit is megoszthatsz, amit személyesen nem mernél. Az ügyelő, aki felveszi a telefont, nem ítélkezik, így bármilyen szorongató gonddal telefonálhatsz, bármilyen lelki állapotban. Amit elmondasz köztünk marad, titokként kezeljük.

Ismerd meg az Ifjúsági Lelki Elsősegélyt!

Látogass el honlapunkra: www.ifjusagi-lelkisegely.hu

Hívd az ingyen hívható 137-00 telefonszámot 17 és 21 óra között!

Milyen problémákkal telefonálhatsz a lelkisegélyhez?

Családi gondok, iskolai, munkahelyi problémák, káros szenvedélyek, párkapcsolati gondok, szexuális nehézségek, beilleszkedési gondok, veszteségek, gyász, döntéshelyzet, öngyilkossági gondolatok

Képgaléria

Ifjúsági Lelki Elsősegély
Ifjúsági Lelki Elsősegély
Ifjúsági Lelki Elsősegély
D
L
M
S