Nyúl Község információs portálja
 

Karácsonyi jótékonysági gyűjtés

 2023. november 14., kedd

2023. november 15-től december 15-ig között várjuk felajánlásaikat. Amit gyűjtünk: csomagok nyúli családoknak, tisztító és tisztálkodó szerek, tartós élelmiszerek (tészta, cukor, konzervek), édességek.

Áramszünet 2023. november 22.

 2023. november 13., hétfő

Településünkön a megjelölt utcákban áramszünet várható november 22-én.

Áramszünet 2023. november 21.

 2023. november 7., kedd

Településünkön a megjelölt utcákban áramszünet várható november 21-én.

Márton Lakóotthon sajtóközleménye

 2021. november 15., hétfő

A „Híd a jövőbe” Alapítvány fenntartója nevében tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy előreláthatólag 2022. január 01-től a Márton Lakóotthon további fenntartási és kezelési jogait, valamint az ingatlan tulajdonjogát ajándékozási szerződés formájában a Győri Egyházmegyére ruháztuk át. A Márton Lakóotthon a Győr Egyházmegyei Papi Otthon önálló telephelyeként, a továbbiakban is saját intézményvezetővel az élén fog működni.

A „Híd a jövőbe” Alapítvány nem szűnik meg, hanem tevékenységével a későbbiekben is a fogyatékkal élők ügyét fogja szolgálni. Az Alapítvány anyagi helyzete stabil, a döntésünket egészen más okok motiválták.

A fenntartóváltás igen fajsúlyos kérdésében szerencsésen találkozott az Alapítvány régóta dédelgetett szándéka és a Győri Egyházmegye fogadókészsége Dr. Veres András püspök atya személyében, amikor fogyatékkal élő lakóink további sorsáról számunkra kedvező döntés született.

Az Alapítvány elnökének, Dr. Fekete Gábor Andrásnak és feleségének az elmúlt két évtizedes szakmai szerepvállalása – mind az Alapítvány, mind a Márton Lakóotthon létrehozásában és működtetésében – nagyfokú elköteleződést, teljes alárendelődést, állandó megfelelést, és folyamatos közreműködést kívánt. Ez az intézmény nagyfokú függőségét eredményezte a fenntartók személyétől, ami az intézményt sérülékennyé és kiszolgáltatottá tette a körülményeknek.

Az intézmény működtetésének rendkívül összetett feladata a mindenkori intézményvezető és a fenntartók személyének szoros együttműködésében nagyon hatékonynak bizonyult, azonban a fenntartók személye bármelyikének kiesése aláásta volna az intézmény zavartalan működését. Ennek szerettünk volna időben elébe menni. Az életkorunk előrehaladtával így elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy a Lakóotthon további sorsát – mindenki számára megnyugtató módon – rendezzük.

A „Híd a jövőbe” Alapítvány létrehozásakor, majd a lakotthon felépítésével elsősorban Márton fiunk jövőjét szerettük volna megalapozni. Most – 17 év elteltével – egy összeszokott, egymás sorsában osztozó lakóközösség egészének jövőjét kívántuk hosszútávon – a számukra nagyobb biztonságot jelentő fenntartóváltással megalapozni.

A fenntartóváltással az állami normatíva, az egyházi kiegészítő támogatás – és esetleges egyéb források mellett – a biztonságos, kiegyensúlyozott működtetés alapja lehet.

Civil fenntartóként – nem lévén kiegészítő támogatás – a hiányzó anyagi forrásokat a pályázati lehetőségek, adó 1%-os felajánlások, és egyéb támogatások révén igyekeztünk előteremteni, ami rengeteg erőfeszítést, következetes munkát és odafigyelést kívánt meg.

A lakóotthonunk által képviselt magas szakmai színvonal megőrzése, továbbvitele számunkra nagyon fontos szempont volt, és az előzetes tárgyalások alapján ennek további biztosítékát látjuk a Győri Egyházmegyében mint új fenntartóban.

Hálásan köszönjük Mindenkinek, aki bármilyen formában (adó 1%, adományok, támogatás, stb.) a közel két évtized során a segítségünkre volt, és támogatta a Márton Lakóotthonban élőket. Kérjük Önöket, tegyék ezt a későbbiekben is, hogy az Otthon lakói a továbbiakban is biztonságban, közösségben élhessék életüket, és a mi – olykor emberfeletti – erőfeszítéseink se menjenek veszendőbe. Köszönjük.

Dr. Fekete Gábor András
elnök

Dr. Fekete Gábor Andrásné
koordinátor

„Híd a jövőbe” Alapítvány

D
L
M
S