Nyúl Község információs portálja
 
Péri horgásztavak - Az út kiindulópontja

Az út kiindulópontja

Péri horgásztavak - Sági út felé

Sági út felé

Péri horgásztavak -
Péri horgásztavak - Töltéstaván gólyákkal

Töltéstaván gólyákkal

Péri horgásztavak - Ennél a korhadt fánál forduljunk jobbra

Ennél a korhadt fánál forduljunk jobbra

Péri horgásztavak - Az út kalandosabb része

Az út kalandosabb része

Péri horgásztavak - A péri horgásztavak

A péri horgásztavak

Péri horgásztavak - A péri horgásztavak

A péri horgásztavak

Péri horgásztavak -
Péri horgásztavak -
Péri horgásztavak - Kerékpárút vissza Nyúlra

Kerékpárút vissza Nyúlra

Péri horgásztavak

Nyúl-Töltéstava-Pér-Győrság-Écs-Nyúl

távolság 27 km időtartam kb. 2 óra nehézségi fok

A túra a Szent István térről indul, ha gépkocsival érkeznek, itt kényelmes le tudják parkolni a járművet. Ha vonattal érkeznek, akkor a túrába a vasútállomásnál tudnak becsatlakozni.

Induljunk el Écs felé a kerékpárúton, a Villa Nuul étteremnél forduljunk balra a vasútállomás felé. Nemsokára elérkezünk a vasútállomás mellé, aki vonattal érkezik, itt tud becsatlakozni. Egyenes út vezet a Sági útig, körülbelül 4 km hosszan változó minőségű, aszfaltos, sóderes úton.

Egy STOP táblához fogunk érkezni, itt forduljunk balra, haladjunk Győr felé. Figyeljünk az autóforgalomra. Körülbelül 1 km megtétele után az első lehetőségnél forduljunk jobbra Töltéstava irányába.

A Töltéstava táblát elhagyva jobbra kanyarodjunk be az Iskola utcába. Az utca végén földes út folytatódik, azon haladjunk tovább. Menjünk végig az úton addig, amígy egy 4-es kereszteződéshez nem érünk. A kereszteződésben egy öreg korhadt fa áll. Itt forduljunk jobbra. Innen kalandosabb lesz az útunk, gazzal kevésbé-jobban benőtt szakaszon kell átjutnunk. Ez a szakasz körülbelül 1 km hosszú. Ha a bal oldalon meglátunk egy piros-fehér tornyot, akkor nyugodtak lehetünk, a torony a tavak szomszédságában áll.

Kijutunk az erdei útról, elérkeztünk a tavakhoz, az út jobb és bal oldalán a tavak közvetlen szomszédságában tekerünk el. Itt megpihenhetünk, gyönyörködhetünk a természet szépségében. A tavakhoz ne menjünk be, idegeneknek belépni tilos, kutyás biztonsági őrökkel, kamerával megfigyelt terület.

Menjünk tovább egyenesen, kellemes, fás erdei úton haladva beérkezünk Pérre. Kövessük az út vonalát, elérkezünk egy kereszteződéshez. Itt forduljunk jobbra Győrság felé.

Ez a 8 km hosszú szakasz dimbes-bombos, több emelkedőt kell legyőznünk, gyerekekkel megállhatunk néhány helyen pihenni. A Pannonhalmi Főapátságot több nézőpontból csodálhatjuk. Egy hosszú lejtő után leérkezünk Pannonhalma szélére, itt jobbra kell kanyarodnunk Écs irányába. Rátértünk a Győr-Pannonhalma kerékpárútra.

A kerékpárúton haladva beérkezünk Nyúlra. A túra végeztével együnk meg egy sütit vagy nyaljunk el egy fagyit a Flórián Cukrászdában (kb. 350 m), ebédeljünk meg a Platán Csárdában (kb. 270 m), vagy fogyasszunk el egy hamburgert a Reset Ételbárban (kb. 450 m).

Jó utat és kellemes kikapcsolódást kívánunk mindenkinek!

Péri horgásztavak - grafikon
D
L
M
S