Nyúl Község információs portálja
 

Ipari elkerülő út II. ütemének megvalósítása Nyúl községben

Ipari elkerülő út II. ütemének megvalósítása Nyúl községben
Pályázati konstrukció: „TOP_PLUSZ-1.1.1-21” kódszámú „Helyi azdaságfejlesztés” című felhívás
Projekt azonosítószám: TOP_PLUSZ-1.1.1-21-GM1-2022-00012
Kedvezményezett neve: Nyúl Község Önkormányzata
Kedvezményezett címe: 9082 Nyúl, Kossuth Lajos u. 46.
Konzorciumi partnerek: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal
Elnyert támogatás: 97 274 997 forint
Támogatás intenzitása: 100%
Finanszírozó alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt célja:
A pályázatkiírás célja a helyi gazdaságfejlesztés erősítése a vállalkozások vagy az önkormányzatok támogatása által. A kiírás tartalma szerint az elsőrangú cél az ipari és gazdasági infrastruktúra kiépítésének támogatása. A projektgazda szerepét az önkormányzat látja el és a fejlesztendő célterület egy önkormányzati tulajdont képező ipari elkerülő út. Ezen út megvalósításával lehetővé tudjuk tenni egy működő gazdasági övezet infrastrukturális fejlesztését, valamint közel 10 hektárnyi gazdasági terület feltárását. A projekt megvalósítása lehetőséget adhat a helyi vállalkozásoknak további bővítésre, új cégek letelepedésére, ez által a helyi és térségi foglalkoztatottság növelésére.

Közvetlen célok:
340 m hosszú, 6 m széles, 40 tonna teherbírású útszakasz kiépítése
20 ha ipari-gazdasági terület közvetlen megközelítésének biztosítása jó úton

Jelen projekt egy korábbi beruházás II. ütemét jelenti, ezért adottak az út nyomvonal vezetését szabályozó tervek. A projekt I. ütemében kiépült 1400 m hosszú útszakasz folyatásaként jelenik meg a fennmaradt 340 m szakasz felújítása, amely kikötésre kerül a 82-es számú főút felé vezető Potyondi útra. Az elmaradt útszakasz jelenleg is rendelkezik egy nagyon rossz minőségű betonos útburkolattal, mely a nehézgépjármű és mezőgazdasági gépjármű forgalom miatt tele van kátyúkkal és sok helyen hiányzik mind a beton burkolat, mind a vízelvezetés. A projekt I. ütemében elkészült a Potyondi út burkolatának felújítása, így kézenfekvő megoldás a két útszakaszt összekötő elmaradt 340 m felújítása.

Célunk egy a nehézgépjármű forgalomnak és mezőgazdasági gépjárműforgalomnak megfelelő teherbírású útszakasz kiépítése. Ezzel megvalósul a kijelölt gazdasági övezet komplett megközelíthetősége jó minőségű útburkolaton, így a teljes gépjármű forgalmat rá lehet terhelni erre az útra, tehermentesítve a település belső útjait. Ezzel meg tudjuk szűntetni a lakossági problémákat az ingatlanokban okozott károkkal és közlekedésbiztonsággal kapcsolatban, valamint felértékelődik a gazdasági ipari övezet a cégek számára a jó infrastrukturális háttér miatt. Az út befejezésével létre tudnánk hozni egy a településtől teljesen elszeparált gazdasági zónát.

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága

Kapcsolat: Schmiedt Henrik polgármester

Projekt zárása: 2023.12.31.

Letölthető dokumentumok

D
L
M
S