Nyúl Község információs portálja
 

Nyúl Községi Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása

Pályázati azonosító: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00290

Támogatási kérelem címe: Nyúl Községi Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása

A pályázat célja az önkormányzatnál, az  állampolgárok magas  színvonalú  kiszolgálása  érdekében gazdaságosabb,  hatékonyabb  és  biztonságosabb  ASP  technológia  bevezetése, a teljes lakosságot érintő közigazgatási munka informatikai eszközökkel és szolgáltatásokkal való támogatása.  A projekt megvalósításával szakrendszeri szolgáltatások  jönnek  létre:  keretrendszer,  gazdálkodási-,   ingatlan vagyonkataszter,  önkormányzati  adó-,  iratkezelő-, ipar-  és  kereskedelmi-, hagyatéki  leltár rendszer, elektronikus  ügyintézési  portál.

A fejlesztés eredménye: 

  •  Az  ASP  Korm.  rendeletben előírt feltételeknek  megfelelő,  üzembe  helyezett,  informatikai eszközök
  •  Az előírtaknak megfelelően tisztított szakrendszeri adatbázisok
  •  A feltételeknek szerint lebonyolított adatmigráció 
  •  Tesztelt, éles üzemben működő szakrendszerek
  •  Megfelelően átalakított hivatali folyamatok, módosított szabályzatok
  •  Megkötött Szolgáltatási Szerződések

Mind a lakosoknak, mind a helyi vállalkozásoknak segítséget jelent majd az on-line ügyintézési lehetőség. A Nyúli önkormányzat a projekt eredményeként az iparűzési adó elektronikus ügyintézést biztosítja a helyi vállalkozóknak.

A csatlakozási szakaszban az önkormányzat kialakítja az önkormányzati ASP rendszer helyi működtetéséhez szükséges műszaki, technológiai, infrastrukturális, üzemeltetési feltételeket. Az érintett munkatársak részt vesznek az oktatásokon.

Az önkormányzatnál  folyamatszervezést  kell végezni,  a szabályozást felül kell vizsgálni, módosítani kell, az ügyviteli  változások beépítésével  a működési rendbe. A folyamatok átalakítása során figyelembe kell venni a papírfelhasználás csökkentését, az esélyegyenlőség biztosítását. A csatlakozással érintett szabályzatok átalakításra kerülnek. A csatlakozási szakasz az önkormányzati felhasználók, valamint az állampolgári és vállalkozói ügyfelek tájékoztatásával, valamint az éles indulással zárul.

A szabályozási rendszer átdolgozása során az IT biztonsági és az iratkezelési szabályzat mellett a pénzkezelési szabályzat és a Nyúli Polgármesteri Hivatal Szervezeti és működési Szabályzata átdolgozásra került. Az iparűzési adó elektronikus ügyintézéséhez kapcsolódóan megalkotásra kerültek a kapcsolódó rendeletek és szabályzatok. Az adatállomány tisztítása, a rendszer testre szabása, paraméterezése és tesztelése elvégzésre került. Az adatmigráció végrehajtásában együttműködünk a jelenlegi rendszer üzemeltetőjével.

D
L
M
S