Nyúl Község információs portálja
 

Orvosi eszköz beszerzés

MFP-AEE/2019
2 999 987 Ft

A kormányzat a magyar vidék fejlesztése és fejlődése érdekében 2018-ban meghirdette a Magyar Falu Programot. A program irányítását egy megyénkbeli fiatal országgyűlési képviselőre, Gyopáros Alpárra bízták, aki a Csornai térséget képviseli. A program mintegy 150 milliárd Ft támogatást biztosít az 5000 fő alatti települések számára, melyből 75 milliárd Forintot az infrastrukturális fejlesztések, további 75 milliárd Forintot pedig a Falusi CSOK és az önkormányzati fejlesztések tesznek ki.

Nyúl község számos projekttel kíván indulni a Magyar Falu Programban, gondolva itt az orvosi eszközök fejlesztésére, útépítésre, járdák felújítására és a közintézmények bővítésére, megújítására. A nyúli és térségbeli programok sikerében nagyon sokat köszönhetünk Kara Ákos államtitkár úr és országgyűlési képviselő rengeteg munkájának és közbenjárásának, melynek köszönhetően településünk is részesült az orvosi eszközök beszerzésére kiírt pályázaton 2 999 987 Ft támogatásban.

A pályázatnak köszönhetően a helyi háziorvosi és gyermekorvosi praxist tudjuk fejleszteni EKG és ECG készülékekkel, vérnyomásmérőkkel, analizátorokkal, fül-orr-gégészeti vizsgáló eszközökkel, sebészeti és gyermekgyógyászati felszerelésekkel, valamint az informatikai háttér fejlesztésével. A támogatásnak köszönhetően nagymértékben megújul és korszerűsödik az orvosok rendelkezésére álló eszközpark, ami hosszú időn keresztül szolgálja az ellátás biztonságát és Nyúl község lakosainak egészségügyi színvonalát.

D
L
M
S