Nyúl Község információs portálja
 

Településünk térképen

Az alábbi interaktív térképet azért fejlesztettük, hogy látogatóink számára megkönnyítsük és hatékonnyá tegyük olyan alapvető információk elérését, melyek földrajzi területhez köthetők, azaz címmel vagy koordinátákkal beazonosíthatók. Ezek jellemzően településünk szempontjából kiemelt fontosságú területeket, objektumokat, vállalkozásokat, vagy akár útvonalakat jelentenek.

A térképen megjeleníthető információkat kategóriákba szerveztük, így biztosítva a könnyebb eligazodást. A kategória témákat névvel és kis ikonnal jelöltük (pl.   Látnivalók). Minden téma több helyszínt tartalmaz, melyek a térképen megjelenhetnek különbőző színű térképtűkkel, vagy vonalakkal jelölve.

Térképalkalmazásunkból minden kategória téma összes objektumával együtt .gpx és .kml formátumú fájlként letölthetők, és más térképalkalmazásokba ezáltal beimportálhatók - így könnyen felhasználhatók mobilos navigációs programokban is!

Használat

  • A "Kategóriák:" legördíthető listából kiválaszthatja az önt érdeklő kategóriát (pl. Turizmus). Ekkor csak azok a témák jelennek meg, melyek beletartoznak a kiválasztott kategóriába.
  • Kattintson a téma nevére (pl. Szállás, vendéglátás), ekkor a témához tartozó helyek a térképen (térképtűként) és a téma megnevezés alatt (szövegként) egyaránt megjelennek. Az adott hely neve előtti kis térképtű ikon színe megegyezik a térképen megjelenő nagyobb térképtű ikon színével!
    Ha új támára kattint, akkor a régi bezáródik és az előző téma helyei eltűnnek a térképről.
  • Kattintson az újonnan megjelent hely valamelyikére akár a térképen, akár a téma neve alatt! Ekkor egy kis információs ablak megjelenik a térképen, és bővebb információt ad a választott helyről.
  • A beágyazott Google térképen utcakép (street wiev) is elérhető, ehhez kattinson a térképen az ember sziluett ikonra és húzza azt egérrel a kívánt helyre! Településünk nem minden utcáját térképezte még fel a Google, így pl. a hegybeli részeken egyelőre nem elérhető ez a szolgáltatás.
    A térkép a megadott ikonokkal nagyítható/kicsinyíthető, teljes képernyőre állítható, illetve a térképnézet is kiválasztható (utacép, műholdkép, domborzatos nézet).

D
L
M
S